Grattis Berghs och grattis Pär Lager

I veckan offentliggjordes att Sofia Strömberg tar över som rektor på Berghs efter William Easton som i augusti meddelade att han blir ny chef för Tensta Konsthall.

 

När jag skickade min grattishälsning till Sofia konstaterade jag att det kanske snarare är Berghs och vd:n Pär Lager man ska gratulera.

 

Lager själv säger i ett pressmeddelande:

– Sofia Strömberg var mitt absoluta förstahandsval som ny rektor. Hon har en djup kunskap och erfarenhet från kommunikation och är samtidigt både en entreprenör och pedagog. Sofia är dessutom en mycket god ledare med förmågan att få människor runt omkring sig att växa.

 

Väl valda ord som enligt min mening stämmer väl överens med Sofia.

 

I dagens SvD Näringsliv, där Hanna Dunér envisas med att kalla både Berghs och de två byråer som Sofia varit med att grunda för reklamskola respektive reklambyråer, får Strömberg frågan vad som är viktigast för kommunikationsstudenter att ta med sig från Berghs:

– En viktig insikt är att varumärkesbyggande inte är en ”quick fix”, utan handlar om att uthålligt och konsekvent leva upp till sina löften. En annan är att man måste vara duktig på att engagera och involvera sin omvärld, konstaterar Sofia.

 

Bilderna är tagna i samband med avslutningsfesten för avgångseleverna 07/08. Sofia var ämnesansvarig för Strategisk information & PR, ett ansvar som hon lämnar över vid årsskiftet.

 

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: