Coop säljer rättvis choklad för Världen barn

Coop ska fram till mitten av oktober dra in 1 250 000 kronor till förmån för Radiohjälpens insamling Världens barn. Tillsammans med Anthons Bergs choklad hoppas man sälja 250 000 chokladkakor där fem kronor per såld kaka går till insamlingen. Konceptet känns dock inte helt färdigt.

 

När det gäller försäljningen av ekologiskt och rättvisemärkta produkter i dagligvaruhandeln är Coop nummer ett. Samarbetet med Anthons Bergs förstärker givetvis denna position. Det är synd konceptet utvecklas mer efter ett så hedrande initiativ.

 

CSR i praktiken kan du idag läsa om hur Timberland har räknat ut att det är lönsamt att ha låta personalen engagera sig på betald arbetstid. Engagerade anställda stannar längre. Just det är en viktig slutsats.

 

Eller som Peter PC Carlsson, alias enbart.blogg.se konstaterade nyligen i en kommentar kring hans insamling till förmån för Barncancerfonden: ”Människor vill väl, bara de får chansen”.

 

När personen i fråga, om det så är personal, kund, bloggare, medborgare, föreningsaktiv eller vad det än må vara får möjlighet att bidra med sitt eget engagemang ”stannar man kvar längre” och blir ambassadören, precis som Peter Carlsson blivit.

 

Här borde Coop ha kunnat utveckla konceptet mer tillsammans med Anthons Bergs och Radiohjälpen. Exempelvis en insamling likt Barncancernfondens eller varför inte en variant av Vattenfalls alldeles lysande insamling till förmån för Childhood.  Det hade stärkt Coops band till kunden och deras position som ansvarstagande än mer.

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , ,

Ett svar to “Coop säljer rättvis choklad för Världen barn”

  1. Peter PC Carlsson Says:

    Jag tackar, smickrande. Vet inte om jag gör mig förtjänt av denna uppmärksamhet men ´jag tar tacksamt emot den eftersom den hjälper till att samla in pengar till barncancefonden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: