VIP-gala gör succé i Umeå

Imorgon arrangeras VIP-galan i Umeå. Lokala företag, religiösa församlingar och idrottsklubbar står bakom ett unikt insamlingsprojekt som ska hjälpa barn med missbruksföräldrar, hemlösa och missbrukare i trakten.

 

Sedan i söndags då samtliga kyrkoförsamlingar skänkte kollekten till har det bedrivits insamlingar och seminarier i hela Umeå. På lördag avslutas veckan med en stor utomhusgala i centrala Umeå, då bland annat Lisa Miskovski uppträder till förmån för insamlingen. Bidragsgivare kan även skänka pengar i insamlingsbössor i stadens butiker eller via sms.

 

Utöver det har bland annat en speciell Umepåse tagits fram där överskottet går till insamlingen samt en VIP-bakelse.

– Vi har beställt 10 000 påsar, så vi hoppas de säljer så det ryker, konstaterar Anna Hållsten, marknadsföringsansvarig för galleriorna i centrum till tidningen Spira.

 

Initiativtagare till VIP-galan är organisationen Öppen Gemenskap, vars uppdrag är att hjälpa och stödja utsatta och anhöriga i Umeå.

– Vi svenskar är ofta bra på att hjälpa andra i nöd, men sällan människor i vår egen stad.Därför dök idén upp till en insamlingsgala för dem som lever i utsatthet i Umeå, säger Kikki Högdahl, projektledare bakom VIP-galan till tidningen Spira.
.
I MVG-gallerian pågår i en fotoutställningEtt ögonblick i sänder”, där fotografen Ingrid Sjöberg visar tolv personer som besöker Öppen gemenskaps olika verksamheter.
– Projektet handlar inte bara om att samla in pengar, utan också om att synliggöra att det finns utsatta människor även i Umeå, säger Anna Hållsten.
Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Ett svar to “VIP-gala gör succé i Umeå”

  1. Umeå « //inkonsekvens// Says:

    […] Jump to Comments Någon vi känner som är inblandad i detta?  Man saknar Umeå ändå.. känns så jäkla fel att man inte är […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: