SVT borde pressa ut OS i verkligheten

I stället för att bygga barriärer med extraavgifter borde SVT göra tvärtom i samband med de olympiska spelen. Ett samarbete med det lokala föreningslivet skulle kunna öka idrottsintresset och stärka SVT som varumärke.

 

Strax innan OS drog i gång kom det fram att SVT krävde extra avgifter från kommuner och landsting som tänkte visa OS på sjukhus och andra offentliga lokaler.

 

På sin blogg skrev SvD:s Martin Jönsson i samband med att det hela uppdagades att SVT skulle släppa OS fritt, ”innan det blir akut pinsamt för SVT-ledningen.”

 

Men jag menar att det inte bara handlar om pinsamhet, det handlar också om affärsmässighet.

 

Tänk dig ett program som har Bingolottos föreningsliv, Melodifestivalens lokala förankring och Sommarkryssets, och varför inte Bingolottos, interaktivitet. Mixa det tillsammans med OS och de dagsaktuella tävlingar från orter där våra utövare kommer ifrån. Kanske till och med i samarbete med Sveriges Radio, SR. Vilket evenemang det skulle bli, som skulle stärka svensk idrott och SVT som varumärke.

 

Istället väljer SVT att trycka in André Pops – som gör ett bra jobb utifrån givna förutsättningar – i en svettig studio, långt från verkligheten, långt från föreningslivet, tittarna och de blivande utövarna. Det är synd.

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: