Falkheimer: OS kan skada varumärket

Inget av SOK:s sponsorföretag har avstått från att delta i sponsorprogrammet i år. Det uppmärksammar Sydsvenska Dagbladet idag. Men det är inte helt riskfritt, konstaterar Jesper Falkheimer, docent i strategisk kommunikation på Lunds Universitet till tidningen.
– Det finns risk för att OS i Peking förknippas med negativa värden som sedan smittar av sig på varumärket hos de företag som sponsrar. Peking-OS kan vara minerad mark för de företag som väljer att delta.

 

Jag har tidigare uppmärksammat just denna aspekt på bloggen, riskfaktorn lär vara hög när det kommer till frågan om ansvar och profit. Det är märkligt att i tider då Corporate social responsibility, csr, får stor uppmärksamhet att inte en bredare diskussion kring företagens ansvar i samband med OS har blossat upp.

 

Jesper Falkheimer säger till Sydsvenskan.
– Det finns en risk med att ge sig in på politiskt område där de inte längre har någon kontroll. Det har varit känt i många år att OS skulle gå i Kina och jag är lite överraskad över att inget av de svenska företagen har hoppat av, säger han.

Sydsvenskan skriver att huvudfinansiären ATG har sponsrat SOK i 30 år och kommer att fortsätta.
– Vi stoppar inte huvudet i sanden för vad som händer i Kina men det vi sponsrar är de svenska förberedelserna till OS och inte själva tävlingarna på plats, säger VD Remy Larsson.

På liknande sätt resonerar Andrew Oldfield, varumärkesansvarig på Nordea.

– Vi sponsrar svenska talanger för framtiden. Det är mer problematiskt för de företag som sponsrar själva eventet i Peking än för oss, säger han.

Annonser

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: