Orden sätter ramarna i amerikanska valet

En av de böcker som har underhållit mig i sommar är Bernie Horns Framing the future. Med framing menas ungefär att beroende på hur ord används och sätts samman skapar de olika associationer hos mottagaren. Genom att använda inramningstekniker så kan man få mottagaren att rikta uppmärksamheten till en viss betydelse av ordet/meningen.

 

Framing the future beskriver vilka ord och meningsuppbyggnader som, enligt Horn, ska få demokraterna att väcka de rätta associationerna hos väljarna i USA i höst. 

 

Jag beställde även George Lakoffs Don´t think of an elephant inför hängmattan. Men tyvärr har den inte dykt upp. Däremot hittade jag en intressant föreläsning av Lakoff som han höll i juni utifrån hans senaste bok The Political Mind: Why You Can’t Understand 21st-Century American Politics with an 18th-Century Brain.

 

 

Här är länk till hela föreläsningen (cirka en timme).

Annonser

Etiketter: , , , , , ,

Ett svar to “Orden sätter ramarna i amerikanska valet”

  1. alexanderlindqvist Says:

    Jätteintressant, särskilt när så många kämpar om att bli associerade med bl a det lilla ordet ”grönt”. Leta efter en banner på E24 idag. Kommer nog ta ett tag att skapa den här associationen: IBM=Det gröna alternativet. : p

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: