Var tredje börsbolag samarbetar med NGO:s

Närmare var tredje företag av de 100 största börsbolagen samarbetar med NGO:s (non-governmental organisations), frivilligorganisationer. Det visar en undersökning gjord av Hallvarsson & Halvarsson, H&H.

 

Undersökningen som presenterades tidigare i år visar också att bland de 600 största börsbolagen i Europa är det ungefär vartannat företag som har sådana samarbeten och bland de 150 största företagen i Europa är andelen drygt 80 procent. WWF och Röda korset är det två vanligaste organisationerna att samarbeta med både bland svenska och utländska företag. Många svenska företag samarbetar även med SOS-Barnbyar medan utländska företag samarbetar med UNICEF.

 

Men att bara göra gott räcker inte alltid som skäl för att skänka bort aktieägarnas pengar. Dessutom kan företagets trovärdighet skadas om agerandet uppfattas som inkonsekvent, motsägelsefullt eller som en kompensation för ett dåligt samvete för vad företaget gör i övrigt, konstaterar H&H.

 

Hallvarsson & Halvarsson rekommenderar därför ett strategiskt samarbete med NGO:s som är integrerat i verksamheten. Det som varumärket står för ska förena sociala och ekonomiska mål samt förbättra affärsmöjligheterna på lång sikt.

Annonser

Etiketter: , , , , , , , ,

3 svar to “Var tredje börsbolag samarbetar med NGO:s”

 1. alexanderlindqvist Says:

  Jag är inte förvånad, när jag intervjuade HM:s miljöansvarig så dök behovet av närmare samarbeten med NGO’s upp flera gånger. Syftet för HM var helt klart att göra deras CSR-budskap trovärdigare och det säger naturligtvis mycket vilken nivå som krävs på redskapen för att uppnå trovärdigheten.

 2. matjos Says:

  Alex!

  Roligt att höra av dig och att du hittat till min nya adress. Måste ha varit intressant att diskutera med H&M:s miljöansvarige. Dels för att H&M är, enligt mig, mycket duktiga inom detta område och dels för att det är B2C-företag och hårt granskat av media och konsumenter.

 3. alexanderlindqvist Says:

  I tell no lie: jag har följt din blogg nästan varje dag. Den är ett utmärkt sätt att hålla mig uppdaterad kring ett groteskt intressant område!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: